Dialys @ klinik

Din första dialysbehandling

Att starta dialysbehandling kan vara skrämmande. Till en början kommer allt att vara nytt. NephroCares personal kommer att göra allt de kan för att göra dina behandlingar så bekväma som möjligt och du kommer snart känna dig helt tillfreds på din dialysklinik. 

Du kommer också att lära känna dina medpatienter - många blir ofta goda vänner. Framför allt kommer du att vara i regelbunden kontakt med vårdpersonalen, som kommer att bli nära förtrogna och som alltid är där för att hjälpa och diskutera saker med dig.

Ditt NephroCare team vet att öppenhet och ömsesidig respekt är viktiga aspekter av dialysvård. Det handlar om lagarbete där patienterna spelar en lika viktig roll som deras vårdare.

Det finns några saker du bör tänka på innan din första behandling, såsom vad man ska ha på sig och ta med till dialyskliniken. Du hittar också en beskrivning av en hemodialysbehandling så att du vet vad som väntar.

Hitta mer information om detta ämne på www.NephroCare.com

Egenvård/självdialys @ klinik

Dialys behandling kräver samarbete mellan patient och medicinskt kunnig personal. Patienter är ansvariga att ta sin medicin, vara fysiskt aktiva, äta bra, hantera sitt vätskeintag och ta hand om sin Kropp. Dialysbehandlingen är ofta utförd av medicinsk kunnig personal på dialyskliniker.

För patienter som även vill ta mer ansvar över sin dialysbehandling finns självdialys på dialyskliniker som ett alternativ. Tillsammans med medicinskt kunnig personal kan patienter lära sig att ta över några delar av sin dialysbehandling själv. Efter träning kommer personalen ta ett gemensamt beslut över vilka delar av dialysbehandlingen som patienten i framtiden själv kan hantera. Klinikens pesonal finns alltid till hjälp vid behov.

Nattdialys @ klinik

Nattdialys är en hemodialysbehandling som sker på natten. Behandlingen tar längre tid och sker när patienten sover. Behandlingstiden är vanligtvis 6 till 8 timmar och utförs 3 gånger i veckan. Nattdialys kan utföras hemma eller så kan den ske på dialyskliniker som erbjuder nattdialys program.

Liknande ämne

Det finns en god chans att du kommer att få möjligheten att välja din dialysavdelning. Alla avdelningar är inte detsamma. Här kan du hitta en checklista som hjälper dig att välja en dialysavdelning.